Als iemand sterft, sterft er ook iets in de nabestaande. Met het verlies wordt een stuk uit hun eigen identiteit weggescheurd. Op zo'n moment breekt er een gevecht los tussen verstand en gevoel. Je weet dat je verder moet zonder de ander, maar dat is juist wat je eigenlijk niet wilt en kunt. De één stort zich op het werk of vluchten in genotsmiddelen om zich te verdoven en de pijn en emotie niet te hoeven voelen. Anderen bijten zich juist vast in de pijn en het verdriet en slagen er niet in het gewone leven weet op te pakken.

Wat kan ik voor je betekenen?

Iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met rouwgevoelens door verlies. Verlies kent veel verschillende vormen. Meestal denken we eerst aan het verlies van een dierbare, maar ook verlies van gezondheid, een baan of een relatie kunnen rouw met zich meebrengen. Niet elk verlies heeft dezelfde impact op je leven. Met het ene verlies kunnen we goed omgaan, het andere laat een diepe wond achter.Soms kan een verlies zo heftig zijn dat je er niet meer zelf uitkomt en dan kan ik je daarmee helpen. 

Hoe?

In tegenstelling tot je familie of andere nauw betrokkenen kan ik met gepaste afstand zonder oordeel vanuit mijn deskundigheid luisteren naar jouw verhaal. De ervaring leert dat dit leidt tot opluchting, wat je hoofd vrij maakt voor nieuwe inzichten. Vervolgens leer ik je om zelf weer de regie te voeren in plaats van je te laten meevoeren in het moment en de emotie en het verlies een plaatsje te geven om van daaruit voorzichtig naar de toekomst te kijken. 

Ieder verlies is uniek, ieder rouwproces ook. Het aantal sessies is dus niet vaststaand, maar afhankelijk van jouw hulpvraag. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en stellen we aan de hand van jouw persoonlijke situatie een wensdoel vast met een plan van aanpak met daarin de verwachte sessie duur. Mocht in praktijk blijken dat je met minder sessies je doel gerealiseerd hebt, dan is dat natuurlijk helemaal prima. Meer sessies dan vastgelegd in ons plan van aanpak, vindt alleen plaats op jouw verzoek.

Tarief

We starten met een (telefonisch) uitgebreid intakegesprek, waarin we bekijken of en hoe ik wat voor jou kan betekenen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. De kosten voor een vervolgsessie is €75,- euro incl. BTW duurt ongeveer 60 minuten.