Mijn naam is Hanneke Luttikhuis, moeder van twee lieve puberzonen. Ik ben sportief, sociaal, ondernemend en creatief. Het letterlijk en figuurlijk "altijd in beweging zijn" is wat ik ambieer en wat bij mij past. Kansen zien en mijn gevoel volgen heeft ertoe geleid, dat ik elke keer weer van mijn passie mijn werk heb gemaakt, waardoor ik eigenlijk nooit echt heb hoeven werken. Deze luxe gun ik iedereen, want passie heb je nodig om je persoonlijke doelen te kunnen verwezenlijken.

 

Nadat ik in 2001 mijn HBO studie Human Resource Management had voltooid, ben ik het HRM vak ingedoken en heb vele jaren met veel plezier mensen mogen opleiden, begeleiden en motiveren. Door dit werk ben ik erachter gekomen dat als je het beste uit mensen wilt halen je ervoor moet zorgen dat je de juiste persoon op de juiste plek komt te zitten. 


Na de geboorte van mijn kinderen besloot ik het roer om te gooien en samen met mijn partner als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Fashion Design Products werd een feit en een decennia lang heb ik Frankrijk, Duitsland en de BeNeLux rondgereisd om onze unieke teksten, applicaties en versiersels te verkopen voor met name kinderkleding. Wat een mooie turbulente tijd was dat. We maakten werkweken van 60 uur en nog dacht ik aan het einde van de dag. oh wat jammer dat ik niet meer uren in de dag heb om met mijn werk, mijn passie bezig te kunnen zijn. Door dit werk heb ik geleerd flexibel te zijn, te denken in oplossingen en risico's te nemen. En misschien nog wel het allerbelangrijkste dat mijn sociale vaardigheden en mijn creativiteit mijn grootste goed zijn.


Sinds 2020 ben ik werkzaam als tennislerares bij een aantal tennisverenigingen in de regio Twente en geef ik met veel plezier inmiddels 20 uur tennisles aan jong en oud van niveau 6 tot 9. Dit laatste, mijn passie voor de sport en het feit dat ik de beste tennisleraar wil worden die ik kan zijn, heeft mij vorig jaar doen besluiten de KNLTB opleiding te volgen en ben ik inmiddels in het bezit van mijn tennisleraar A-licentie.

Tijdens het geven van jeugdtraining merkte ik dikwijls de kwetsbaarheid van kinderen in de verschillende groepen en het belang van je te kunnen handhaven in een groep. Helaas wordt 1 op de 10 kinderen gepest en zelfs 100% van de kinderen komt er op de een of andere manier mee in aanraking. Zelf pesten, gepest worden of het zien gebeuren kan grote gevolgen hebben voor de rest van je leven. 


De gedachte aan de verstrekkende gevolgen van pesten en mijn veelvuldige ervaringen met pesten in de directe omgeving, maakt dat Trainer Omgaan met Pesten de juiste stap voor mij was om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren in het terugdringen van pesten en kinderen waardevolle skills te bieden om hun zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten, waardoor zij sterk in het leven kunnen staan.

Van jong tot oud, altijd hebben we te maken met groepen, zowel in de privésfeer, bij de sport, op school als in het werk. Wanneer je als kind leert hoe je je plek in kunt nemen, is dit van grote waarde voor de rest van je leven! Jong geleerd is oud gedaan!

 


Zowel in mijn werk met kinderen als in het opvoeden mijn mannen, merkte ik dat mijn manier van benaderen en de wijze waarop ik communiceer prettig werkt voor kinderen en effectief bijdraagt in het oplossen van conflicten. Door de jaren heen ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het fenomeen opvoeden en heb ik op basis van mijn kennis en ervaring een methode ontwikkeld om deze succesformule voor ieder (gezin) toegankelijk te maken. Het maakt me elke dag weer blij om te zien dat gezinnen door deze methode weer in staat zijn effectief met elkaar te communiceren waardoor er een liefdevolle gezinssituatie ontstaan waar ruimte is om te groeien en te leren van elkaar.

"Beneath every behavior there is a feeling. And beneath each feeling is a need. And when we meet that need, rather than focus on the behavior, we begin to deal with the cause, not the symptom"   

Ashleigh Warner


  • HBO Human Resource Management
  • KNLTB lerares licentie-A 
  • HBO Kindercoach 
  • Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten met een licentie voor:

         -  Sta Sterk training individueel en in groepsverband 4-12 jaar

                       *Specialisatie het jonge kind 2 t/m 6 jaar

                        *Specialisatie jongeren 12 t/m 18 jaar

          - Sta Sterk workshops 4-12 jaar

          - Feel Fine Online workshops 8-15 jaar

          - Stevige Stap (brugklas)training 11-13 jaar