"Als ik aan het oefenen ben gaat het prima, maar in de wedstrijd komt het er niet uit!"

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De laatste jaren is men er dan ook steeds meer van bewust geworden dat het mentale vermogen voor meer dan de helft bijdraagt aan een goede (top)sportprestatie. Het mentale component komt met name om de hoek kijken zodra men in een wedstrijd zit. Wanneer er sprake is van een negatief werkende psychische spanning, zoals stress, (faal)angst en zenuwen,, zal dit direct van invloed zijn op de lichamelijke prestatie. Niet alleen topsporters ervaren deze mentale barrières, maar ook op recreatief niveau willen we onszelf steeds weer kunnen verbeteren. Mental coaching zorgt ervoor, dat we ondanks de mentale druk gefocust kunnen blijven op de fysieke prestatie die we moet leveren om de wedstrijd te kunnen winnen.

Discipline

+

Slaagmoed

=

Winnen

Wat kan ik voor je betekenen?

Niet alleen topsporters hebben dus baat bij begeleiding van een mental coach. Ook als je op lager niveau sport, kan een mental coach je heel goed helpen. Ik kijk naar je instelling en je karakter en hoe die je tegenhouden of juist kunnen helpen om je doelen te behalen. In gesprekken met jou ga ik op zoek naar je sterke en minder sterke kanten. Vervolgens leer ik je hoe je daar het beste mee om kunt gaan tijdens het sporten. En ben je je motivatie even helemaal kwijt? Dan ben ik er als mental coach ook voor je. Ik help je gemotiveerd te blijven en de focus te houden, zodat je uiteindelijk jouw sportieve doel kunt behalen.

We maken een plan van aanpak dat perfect bij jou aansluit. Zo krijg je altijd de juiste begeleiding, zoals jij het wil. Door middel van praktische oefeningen die je moeiteloos in je routine kunt opnemen leer jij je mentale vaardigheden volledig te benutten.


Wedstrijden ...

Als je denkt dat je verslagen bent, dan ben je dat.

Als je denkt dat je niet durft, dan durf je niet.

Als je graag wint, maar denkt dat je het niet kunt, zul je vrijwel zeker niet winnen.

Als je denkt dat je verliest, ben je verloren.

Als je denkt dat een ander beter is, dan is dat ook zo.

Alles is mindset...

Denk groot om jezelf te overstijgen.

Succes begint met wilskracht.

Denken dat je niets liever zou willen dan winnen.

In jezelf geloven dat je gaat winnen.

En ervoor gaan met volle overtuiging.

Vind de winnaar in jou!


“Het is altijd nog in mijn gedachten dat ik iedereen kan verslaan. Dat is geen probleem. Maar ik denk dat dat voor de meeste atleten hetzelfde is. Als je niet meer gelooft dat je toernooien kunt winnen, dan kun je het ook niet doen.”

-Roger Federer-