Je hebt waarschijnlijk ooit gekozen voor het ouderschap vanuit een idealisme om de kinderen voort te brengen die met trots bijdragen aan het bestaan van de mensheid. Vanaf dat ze er waren heb je alle liefde en energie in de opvoeding gestopt, in de verwachting dat deze optelsom zou leiden tot perfecte lieve gehoorzame kinderen. Helaas bleek dit niet persé garantie voor succes. Nadat je de meeste opvoedtechnieken en adviezen van vrienden en buren wel hebt uitgeprobeerd en de sfeer in het gezin tot een minimum is gedaald, ben je ten einde raad hoe nu verder...

Herken jij je in het bovenstaande?

Dan is dat niet leuk en zeker erg vervelend voor jullie als gezin. Ik kan jullie hiermee helpen. Ik heb gemerkt dat mijn manier van opvoeden toevallig werkt. Als moeder van twee nu al grote pubers verwachtte ik elk voorgaande jaar in de opvoeding, gezien de ervaring van andere ouders en opvoedprogramma's, dat het snel moeilijker zou worden en ze zouden veranderen in opstandige brutale egoïstische wezens. Dat gebeurde echter nooit, zelfs niet in de puberteit en aangezien mijn kinderen totaal verschillend zijn net als iedereen, had het klaarblijkelijk te maken met mijn manier van opvoeden. Door de jaren heen ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het fenomeen opvoeden en heb ik op basis van mijn kennis en ervaring een methode ontwikkeld om deze succesformule voor ieder gezin toegankelijk te maken. Het maakt me elke dag weer blij om te zien dat gezinnen door deze methode weer in staat zijn effectief met elkaar te communiceren waardoor er een liefdevolle gezinssituatie ontstaan waar ruimte is om te groeien.


Mijn aanbod

Een training voor iedere opvoeder van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar, die middels inzet van effectieve communicatie de banden binnen het gezin willen verstevigen, zodat er een optimaal gezinsklimaat ontstaat, waarin groei en gezinsgeluk voorop staan.

Wanneer?

6 maandagavonden van 19.30-21.30 uur. Bij voldoende deelname start er weer een training op 14 februari 2022  Heb je wel interesse maar komt jou het moment niet uit?  Neem dan even contact op wellicht is het ook mogelijk de trainingen op een andere dag, tijd of locatie te geven.

Wat?

  • Gedrag zien zonder oordelen;
  • Versterken van de band met je kind en het voorkomen van conflicten.
  • Actief luisteren, grenzen aangeven, duidelijk zijn.
  • Conflicten oplossen en omgaan met verschil in waarden.

Werkwijze:

Tijdens de trainingen worden de basisprincipes van motiverend ouderschap besproken  en bijbehorende vaardigheden geoefend. Er wordt gewerkt met veel herkenbare voorbeelden en er is veel ruimte om eigen situaties in te brengen en ervaringen te delen. De training is interactief en de stof wordt ondersteund door media, rollenspel media en hand outs.

Follow up:

Voor opvoeders die de training gevolgd hebben is er een mogelijkheid tot follow up bijeenkomsten of online momenten. Dit wordt in overleg afgestemd op uw behoefte. Bij interesse denk ik graag met u mee.

Wat kost het?

Totale cursus inclusief lesmateriaal: € 190,- per persoon. Als je met een partner kinderen opvoedt, is het zeker een overweging waard om samen de trainingen te volgen. Mocht u kiezen voor een duo-deelname dan krijgt u gezamenlijk een korting en bedraagt de training 160,- euro per persoon.


"Beneath every behavior there is a feeling. And beneath each feeling is a need. And when we meet that need, rather than focus on the behavior, we begin to deal with the cause, not the symptom"  

Ashleigh Warner


Een brandende vraag?

of laat hier een bericht voor mij achter...